På Herrens Mark : Kun for mænd - unge, ældre og gamle

Peder Skamris Pedersen og John Nørgaard Kristensen
50 kr.

På Herrens Mark

Vi er to mænd, der begge uafhængig af hinanden i denne sommer besøgte Limfjordsøen Fur. Der blev vi begge meget optaget af et sted, som hedder Herrens Mark. For netop der fandtes et fristed for mænd – et museum – for mænd. Om stedet var opsat et el-hegn og foran det et ordensreglement, hvorfra skal citeres: ”… Efter dette skilt er ligeberettigelses-loven ophævet. Kvindfolk er velkommen, men har ingen taleret …”.

Vi fik igen uafhængig af hinanden en idé (dog med stor respekt for kvinder): Vi vil ha’ et mødested kun for mænd i Nørresundby. Et sted, hvor vi kan tale samme, lytte til hinanden, synge, hjælpe hinanden, opleve med hinanden, fortælle gode historier (sandhedsværdien underordnet) og spise og drikke sammen.

Vi præsenterede idéen for menighedsrådet (inklusive kvinderne) ved Nørresundby Kirke, som straks var med på den og var villig til at lægge hus til – Kirkens Hus på Kapelvej. Kom med fra starten, mand:

Ophavsret: